Abelles, mel i trangènics

Segons un estudi realitzat al 2005 ruscs d’abelles situats a 400 i 1200 metres de plantacions modificades genèticament van donar resultats de contaminació per pol·len transgènic d’entre un 40 i un 50%. Aquest fet evidencia l’inseguretat dels camps experimentats i la facilitat que tenen de contaminar els ecosistemes. El fet que les abelles s’hagin vist afectades per contaminació trangènica s’apunta com a un dels multiples factors que poden provocar el "síndrome del col·lapse del ruscs" en que la població mundial d’abelles està afectada.
 

http://www.confederationpaysanne.fr/images/imagesFCK/File/dossiersthematiques/OGM/OGM47.pdf

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Abelles, mel i trangènics

  1. macarro diu:

    “Hoy encontramos que más del 75% de los cultivos que nutren la humanidad y el 35% de la producción de alimento dependen todavía de los polinizadores, es decir, en mayor parte abejas”

    És només una teoria el fet que desaparegudes les abelles hi anem nosaltres darrere. El que si és cert és que són uns pol·linitzadors molt eficassos i no sabem fins a quin punt indispensables. Potser amb altres pol·linitzador podem sobreviure. En cap cas però ha de ser cap escusa per passar per alt el fet que la població mundial d’abelles ha patit un descens insòlit i que la mà de l’home cada cop es més destralera amb la natura, qualsevol dia provocarem qui sap que sense marxa enrere…

Els comentaris estan tancats.